Oralna higijena za vrijeme trajanja ortodontske terapije Prethodna Stop zadahu iz usta! Sljedeća Koji ispun odabrati?

Oralna higijena za vrijeme trajanja ortodontske terapije

Pravilna oralna higijena za vrijeme nošenja fiksnog aparata ključna je stvar da bi kasnije imali lijep i zdrav osmijeh!

Kako bi izbjegli pojavu gingivitisa, bijelih mrlja na zubima i karijesa, koristite četkicu s urezanim vlaknima u sredini, mekanu četkicu za desni, interdentalnu četkicu za međuzubni prostor ili konac.

Iako na početku ova procedura može djelovati zamorno, uz malo prakse brzo će vam postati dio rutine, a vaši će vam zubi biti neizmjeno zahvalni. Budući da se hrana više zadržava na zubima, važno je održavati besprijekornu higijenu. Upravo razne vrste četkica i oralnih tuševa omogućuju da uspijete očistiti svaki dio svog aparata i postići savršeno čistu usnu šupljinu. Isto tako, posebnu pažnju valja posvetiti i zubnom mesu jer je ono posebno osjetljivo za vrijeme nošenja aparata.

Vrlo je važno voditi brigu o pravilnoj oralnoj higijeni, jer loša oralna higijena može dovesti do poništavanja učinka terapije, a vaš ortodont može i odlučiti skinuti aparat prije završetka terapije.
Uz prekrasan osmijeh, kod nas u Dentalnoj medicini Rogoznica, na početku terapije dobivate i poklon paket za održavanje oralne higijene, kako bi vaš osmijeh bio besprijekoran u svim fazama terapije.

U poklon paketu nalaze se:

  • upute za pravinu oralnu higijenu
  • Curaprox četkica za zube
  • Curaprox single četkica za zube
  • Curaprox inerdentalne četkice za zube
    vosak

Ortodontsku terapiju u našoj ordinaciji provodi mr. sc. Antonija Lončar Rogoznica, dr. med. dent. spec. ortodoncije. Za sve dodatne informacije i dogovor oko prvih besplatnih konzultacija dogovorite se na: dentalnamedicinarogoznica@gmail.com, putem našeg Instagram i Facebook profila ili na broj telefona 01/37 58 970.

Komentirajte

Your email address will not be published. Required fields are marked *