Implantologija

Nedostatak jednog ili više zubi dovodi do narušavanja estetike lica, kao i brojnih zdravstvenih problema. Zubi gube svoje uporište i pomiču se, što u konačnici dovodi i do njihovog gubitka.  Želite li na brz, lagan i bezbolan način postići zdrav i prirodan osmijeh implantati su pravo rješenje za vas!

Implantati su titanski vijci koji se kirurškim postupkom ugrađuju u čeljust i imitiraju korijen zuba. Nakon ugradnje implantata proces zarastanja traje približno tri mjeseca, nakon čega se stavlja suprastruktura (gornji dio implantata) i krunica. Ugradnja se provodi pod lokalnom anestezijom, a duljina zahvata je 30 minuta.

Lako, brzo i bezbolno do potpuno novog osmijeha!

 

Dentalni implantati smatraju se najuspješnijom metodom zamjene zuba u današnje vrijeme, posebice zbog brojnih prednosti koje pružaju pacijentima:

 • pružaju osjećaj prirodnog zuba – implantati u potpunosti vraćaju funkciju prirodnih zubi, te se ponašaju kao prirodan korijen zuba
 • pričvršćeni su za čeljusnu kost – stabilniji su, udobniji i dugotrajniji od ostalih restauracija
 • napravljeni su od biokompatibilnog materijala – naše ih tijelo u potpunosti prihvaća
 • izrazito su izdržljivi – uz pravilnu njegu i kontinuiranu oralnu higijenu nemaju vijek trajanja
 • ne štete susjednim zubima – ugradnja implantata minimalno je invazivna metoda, jer zdravi zubi oko njega ostaju netaknuti. Nema brušenja zdravih zubi, kao što je to slučaj prilikom izrade mostova.
 • održavaju prirodnu kost i minimaliziraju daljnji gubitak kosti – ova je odlika jedna od najvažnijih prednosti pred mobilnim protetskim radovima i mostovima
 • omogućuju stabilnost i komfor – nakon ugradnje nema vremena prilagodbe
 • ugradnja je laka, bezbolna i sigurna – provodi se pod lokalnom anestezijom i traje 30 minuta

U našoj ponudi imamo sljedeće vrste implantata:

BEGO

Jedna od najuspješnijih kompanija koja svoje implantate prodaje u više od 40 zemalja diljem svijeta. Vrhunski BEGO implantati proizvedeni su u potpunosti digitalno u Njemačkoj i pružaju najbolji omjer cijene i kvalitete.

 

NOBEL BIOCARE

Nobel Biocare globalni je lider u estetskim i inovativnim rješenjima za dentalnu medicinu i vodeća grupa koja se bavi stomatološkim uređajima. Švicarska kvaliteta Nobel Biocare proizvoda sagrađena je na temelju četrdeset godina dugog istraživanja dvojice inovatora, Dr. Matts Andersona i profesora Per-Ingvar Branemarka.

Vizija Nobel Biocarea je poboljšati pacijentima kvalitetu života svojim, u potpunosti funkcionalnim inovativnim proizvodima i uslugama koje omogućuju prirodan osmijeh bez vijeka trajanja. Ono što odlikuje Nobel Biocare proizvode je inovativnost, dizajn proizvoda, te najviši standardi kvalitete i proizvodnje.

Implantati su proizvedeni s najvećom preciznošću i učinkovitosti, uz poštivanje najviših standarda kvalitete, napravljeni isključivo od titana, kako bi dobili trajnost i izuzetnu snagu, i poznati po visokoj stopi uspješnosti ugradnje (99%).

Nedostaje vam jedan zub?

Krunica na implantatu pravo je rješenje!

Većina pacijenata smatra da manjak jednog zuba nije veliki problem, posebno ako nije u lateralnoj zoni (vidljivoj prilikom smijanja). No, nedostatak jednog zuba znatno utječe ne samo na poziciju okolnih zuba, već i onih koji se nalaze u suprotnoj čeljusti. Gornja i donja čeljust neprestano su u kontaktu, čime gubitak zuba čini da se cijela vilica mijenja kako bi popunila prostor i stvorila oslonac za žvakanje. Tijekom vremena ovaj problem može dovesti do gubitka i drugih zubi, kao i narušavanja cjelokupne estetike lica i osmijeha.

Idealni kandidati za keramičku krunicu na implantatu su oni pacijenti kojima nedostaje jedan zub, a okolni su im zdravi i očuvani. Ugradnja implantata u tom je slučaju najmanje invazivna metoda jer ne zahtijeva brušenje okolnih zubi kao što je to slučaj prilikom izrade mostova. U prosjeku 6-8 tjedana nakon ugradnje implantata nadograđuje se suprastruktura na koju dolazi keramička krunica.

Nedostaje vam više zubi?

Most na implantatima za lakoću življenja

Ako vam nedostaje nekoliko zubi idealno rješenje je ugradnja zubnog mosta na implantatima. Ovisno o broju zubi koji vam nedostaju potrebno je ugraditi dva ili više implantata na koje će doći protetski rad. Budući da se implantat ugrađuje u čeljusnu kost protetski će rad biti stabilniji, udobniji i dugotrajniji od ostalih restauracija. Velika prednost ovakvog rada je očuvanje susjednih zuba koji su zdravi, bez potrebe za brušenjem kao što je slučaj kod izrade mostova, kao i neometano žvakanje i govorenje.

Nedostaju vam svi zubi?

U jednom posjetu do novih zubi!

All-on-4

Za čeljusti bez zuba All-on-4 pruža fiksne, funkcionalne i stabilne zube u samo jednom danu! Jedna od najvećih prednosti je poboljšanje kvalitete života zahvaljujući zubima koji vam pružaju osjećaj kao da su prirodni. Već isti dan možete dobiti privremeni protetski rad, te se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nakon vremena zarastanja implantata s kosti stavlja se finalni protetski rad koji se trajno cementira.

Koncept tretmana All-on-4® je rješenje strateški dizajnirano za čeljusti bez zuba. Sa samo četiri zubna implantata, možete se riješiti problema bezubosti, vratiti si samopouzdanje i neometano obavljati svoje planirane aktivnosti.

Više o All on 4 terapiji saznajte ovdje.

All-on-6

All-on-6 podrazumijeva veliki fiksni protetski rad (most) na šest implantata. Funkcionalno i estetski ovo je najkvalitetnija varijanta koja vam omogućuje prekrasan osmijeh u vrlo kratkom roku! Funkcionira na istom principu kao All-on-4, a postiže visoke estetske i funkcionalne kriterije. Omogućuje slobodu govora i žvakanja koju nemate s mobilnim protezama, olakšava oralnu higijenu i s njime možete postići prekrasan osmijeh u kratkom roku.

Tehnike All-on-4 i All-on-6 nude vam nekoliko prednosti:

 • skraćeno vrijeme liječenja
 • drastično poboljšanje kvalitete života
 • rješenje problema koja možete imati s mobilnim protezama – nema straha od ispadanja zuba prilikom govora ili žvakanja
 • vraćanje prirodnog izgleda lica

Proteza na implantatima

Ukoliko ste se naviknuli na svoju protezu, ali želite povećati njezinu stabilnost proteza na implantatima je idealno rješenje za vas! Na zubne implantate koji se ugrađuju u čeljust nadograđuju se posebna sidrišta koja će kasnije držati zubnu protezu. Za ovakav zahvat potrebno je u gornju čeljust ugraditi četiri implantata, dok je u donju dovoljno dva. Ovakav polufiksni protetski rad omogućuje sigurnost, osjećaj stabilnosti i sigurnosti, kakvu ne može pružiti mobilni rad.

Što opravdava cijenu zubnih implantata i druge korisne informacije saznajte ovdje.

Tijek zahvata

Jedan posjet ordinaciji dovoljan je za novi osmijeh

Ugradnja implantata siguran je, brz i jednostavan zahvat koji se obavlja u jednom posjetu. Bez straha prepustite se našem stručnom timu na čelu s dr. Ivicom Šantićem i u jednom danu doživite transformaciju života!

Prije operacije

Prije ugradnje implantata naš će kirurg detaljno proučiti vašu situaciju te odlučiti ispunjavate li preduvjete za ugradnju implantata. Nakon dijagnostičke obrade, analize ortopana (rentgneske snimke zubi), CT snimke, pregleda usne šupljine i stanja čeljusne kosti odredit će se mjesto implantiranja i dužina samog implantata. Ukoliko je čeljusna kost značajno smanjena (uslijed nedostatka zubi) u nekim je slučajevima potrebna i prethodna nadogradnja kosti.

Također se procjenjuje stanje vaše čeljusne kosti. Nakon vremena provedenih sa zubima koji nedostaju, čeljusna kost može biti značajno smanjena, te je u nekim slučajevima potrebna i prethodna nadogradnja kosti.

Za vrijeme operacije

Postavljanje implantata radi se u našoj ordinaciji pod vodstvom dr. Ivice Šantića, dr. med. dent. spec. oralne kirurgije. Pacijent je pod lokalnom anestezijom, čime je zahvat kao takav u potpunosti bezbolan i provodi se u jednom posjetu. Duljina trajanja zahvata je u prosjeku 30 minuta.

Nakon operacije

Nakon operacije kirurg ovisno o samom slučaju, postavlja privremenu krunu, most ili samo malu plastičnu ‘kapu’ kako bi zaštitio vrh implantata, sve dok se implantat ne integrira s čeljusnom kosti. Vrijeme srastanja je u prosijeku tri mjeseca, nakon kojega se postavlja suprastruktura (gornji dio implantata) i krunica ili most. Potrebno je da implantat dobro sraste s kosti što u prosjeku traje od 6-8 tjedana.

Nakon zahvata moguće je minimalno krvarenje i otok, koji se može spriječiti ili ublažiti hladnim oblozima i spavanjem na blago povišenom položaju. Oralna higijena provodi se kao inače. Preporuka je odreći se pušenja minimalno 24 sata nakon zahvata.

Cijenu naših usluga i vrste plaćanja možete saznati ovdje.

Za više informacija možete nas kontaktirati na dentalnamedicinarogoznica@gmail.com ili nas nazvati na 01/37 58 971.

Pošaljite upit