Prikupljanje podataka i izjava o kolačićima

PRIKUPLJANJE PODATAKA

Specijalistička ordinacija dentalne medicine za ortodonciju mr. sc. Antonija Lončar Rogoznica dr. med. dent. spec. ortodoncije i Ordinacija dentalne medicine mr. sc. Jadranko Rogoznica dr. med. dent. spec. protetike (u nastavku: Dentalna medicina Rogoznica) brine o osobnim podacima koje nam dajete korištenjem Internet stranica www.dentmedrogoznica.hr, Facebook profila Dentalna medicina Rogoznica i Instagram profila dentalna_medicina_rogoznica.

Kako bi održali funkcionalnost naših stranica i omogućili usluge koje korisnici traže, Dentalna medicina Rogoznica može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika.  Dentalna medicina Rogoznica prikuplja podatke o Vašem korištenju naših stranica, odnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica, te kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge i poboljšali usluge koje Vam pružamo.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila Izdavača o korištenju kolačića.

Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje Dentalne medicine Rogoznica radi postavljanja upita i rezervacije termina u sklopu usluga koje pružamo. U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako bismo Vas mogli što bolje upoznati sa uslugama. U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih ne možemo postupiti po Vašem zahtjevu. U određenim situacijama, Dentalna medicina Rogoznica prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima.

Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Dentalna medicina Rogoznica i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja i podacima.

ZAŠTO PRIKUPLJAMO PODATKE I KOME SU PODACI DOSTUPNI

 • Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:
 • Za vaše korištenje usluga
 • Za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva
 • Kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici
 • Za oglašavanje i slanje promotivnih materijala
 • Radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam pružamo
 • Radi procjene i analize aktivnosti, tržišta, korisnika, proizvoda i usluga
 • Radi komunikacije s Vama
 • Radi analize korištenja naših usluga i sadržaja

 

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava. Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Dentalnom medicinom Rogoznica i koji su sastavni dio našeg poslovanja. Moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje mi pružamo.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

 • kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke
 • kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge
 • kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i Dentalne medicine Rogoznica

U određenim situacijama, Vaše podatke možemo prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za naše potrebe, te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade.

Dentalna medicina Rogoznica koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU. No, moramo istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu.

IZJAVA O KOLAČIĆIMA

UVOD

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno, te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

KORIŠTENJE KOLAČIĆA NA WEB STRANICAMA dentmedrogoznica.hr

Mi koristimo kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“. Upotrebljavamo kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristimo uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

DRUŠTVENE MREŽE

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ako dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE?

Ako želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

DODATNE INFORMACIJA OKO ISKLJUČIVANJA KOLAČIĆA

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/