Opća dentalna medicina

Temeljni je cilj svih zahvata očuvanje zubi i obnavljanje onih koji su uništeni karijesom. Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji i metodama koristimo minimalno invazivne tehnike koje nam omogućuju da očuvamo svaki zdravi dio zuba. Temelj opće dentalne medicine su preventivni postupci, dijagnostika i sanacija trauma zuba i karijesnih lezija. Pravilna oralna higijena i preventivni pregledi osnova su dobrog oralnog zdravlja.

Neka briga o zdravlju vaših zubi počne već danas!

Estetski kompozitni ispuni

Estetika, zdravlje i funkcionalnost u jednom

Radi visokih zdravstvenih i estetskih zahtjeva estetski kompozitni ispuni u potpunosti su zamijenili amalgamske ispune. Izrađuju se u slučajevima gdje nije potrebna velika obnova zubnog tkiva, a zahvaljujući velikom izboru nijansi materijala postižemo potpuno prirodan izgled zubi. Osim što nadoknađuju odstranjene dijelove zuba, ispuni se mogu upotrebljavati i u estetske svrhe, radi promjene oblika, boje ili veličine zubi.

Uklanjanje kamenca, poliranje i pjeskarenje zubi

Vratite svojim zubima stari sjaj

Budući da se plak stvara nakon samo 4 do 12 sati od pranja zubi, izrazito je važno voditi brigu o dobroj oralnoj higijeni koja uključuje pranje zubi dva puta dnevno i korištenje interdentalnih četkica ili zubnog konca. Stvaranje zubnog kamenca nemoguće je spriječiti, ali pravilna oralna higijena i redoviti posjeti stomatologu omogućuju da se drži pod kontrolom.

Budući da zubni kamenac sadrži velike količine bakterija koje proizvode razne kiseline, moguće je da s vremenom dođe do narušavanja strukture samoga zuba i time do nastanka karijesa. Stoga je potrebno redovito uklanjati kamenac, plak i naslage kako bi se spriječio nastanak karijesa, ali i ozbiljnih bolesti gingive – gingivitisa i parodontitisa koji u konačnici dovode i do gubitka zubi. Nakon odstranjivanja zubnog kamenca potrebno je i ispolirati zube kako bi površina ostala glatka i time manje podložna stvaranju kamenca.

Pjeskarenje omogućuje uklanjanje mrlja na zubima nastalih od konzumiranja cigareta, kave, čajeva i drugih pića ili hrane. Izvodi se nakon uklanjanja kamenca i u potpunosti je bezbolan postupak prilikom kojeg se pod tlakom izbacuju sitna mirkoabrazivna zrnca pijeska raspršena u vodi. Ona uklanjanju nakupljene naslage, pri čemu zubi postaju kao izbijeljeni, glatki i blistavi.

Endodoncija

Za zdrave zube od korijena do vrha

Endodontski tretman složen je mikrokirurški zahvat o čijem uspjehu ovisi budućnost samoga zuba. Terapija se provodi u slučajevima gdje je došlo do patoloških procesa koji zahvaćaju zubni živac. Uzrok je većinom karijes koji razara caklinu i dentin i zahvaća zubnu pulpu unutar endodontskog prostora. Prije samog liječenja radimo rendgenski snimak kako bi znali u kakvom se stanju nalazi zub i je li zahvatio okolne strukture.

Terapija se provodi pod lokalnom anestezijom, te je kao takva potpuno bezbolna za pacijente. Sama terapija započinje uklanjanjem karijesa, odstranjivanjem upaljene zubne pulpe i čišćenjem kanala kako bi se uklonile sve bakterije i inficirani dentin. Nakon proširenja kanala ispunjavamo ga materijalom koji sprječava ponovni nastanak infekcije. Zahvat završavamo restauracijom krune estetskim kompozitnim ispunom ili protetskim nadomjestkom, krunicom ili mostom.

Keramičke ljuskice (veneers)

Za prekrasan i prirodan osmijeh

U samo par posjeta pomoću ljuskica za zube možete se riješiti estetskih i zdravstvenih problema i postići prekrasan i prirodan osmijeh. Ljuskice za zube mogu riješiti probleme kao što su razmak među zubima i diskoloracije zuba ili estetski poboljšati izgled odlomljenih ili napuknutih zubi.

Ljuskice za zube trajni su protetski nadomjestak koji se postavlja na prirodne zube i uz pravilnu njegu može trajati i do 10 – 15 godina. Postavljanje ljuskica zahtijeva minimalnu redukciju cakline (0.05 mm), a zahvaljujući materijalu od kojega su izrađene imitiraju caklinu i reflektiraju svjetlost na isti način kao i prirodni zubi.

Nakon prvog pregleda gdje ćemo odrediti oblik i boju ljuskica ovisno o vašim željama, izbrusit ćemo zube i izraditi privremene ljuskice od kompozitnog materijala. Nakon što definiramo protetski rad završno ćemo cementirati keramičke ljuskice.

Nakon postavljanja keramičkih ljuskica ne postoji vrijeme oporavka, već se možete odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Potrebno je posebnu brigu posvetiti oralnoj higijeni kako ne bi došlo do povlačenja zubnog mesa i narušavanja postignute harmonije.

Zoom Advanced Power izbjeljivanje zubi

Blistavo bijeli osmijeh u samo jednom posjetu

Prirodno starenje organizma u kombinaciji sa stilom života može znatno promijeniti boju Vaših zuba. Mnoge svakodnevne aktivnosti tom procesu znatno doprinose, kao što su loše prehrambene navike, pušenje, pijenje kave, čaja ili crnog vina. Procesom izbjeljivanja možete vratiti sjaj i bjelinu svojim zubima. Tretman je ugodan, bezbolan i siguran, te se provodi pod kontrolom stomatologa.
ZOOM Advanced Power tretman izbjeljivanja zubi omogućuje izbjeljivanje do 8 nijansi u samo 45 minuta i posjeduje najdugotrajnije rezultate izbjeljivanja, bez ili s minimalnom pojavom osjetljivosti kod pacijenta.

Tretman se provodi kada su svi zubi zdravi, bez karijesa i očišćeni od kamenca.

Nakon temeljite zaštite zubnog mesa, aplicira se gel za izbjeljivanje (vodik peroksid) i uključuje se Zoom lampa koja svijetli u serijama 3 puta po 15 minuta. Na završetku se skida zaštita, ispire gel i nanosi sredstvo za desenzibilizaciju zubi. U svom blistavo bijelom osmijehu možete uživati čak i više od godinu dana ako se pridržavate uputa u vezi oralne higijene i vodite brigu o svojim prehrambenim navikama.

Na koji je način moguće što duže održati svoj blistavo bijeli osmijeh saznajte na našem blogu.

Cijenu naših usluga i vrste plaćanja možete saznati ovdje.

Za više informacija možete nas kontaktirati na dentalnamedicinarogoznica@gmail.com ili nas nazvati na 01/37 58 971.

Pošaljite upit