Dječja stomatologija

Za zdrav osmijeh od najranije dobi!

Pedodoncija, odnosno dječja dentalna medicina posebna je grana dentalne medicine, kojoj je glavni cilj prevencija i liječenje zubi kod djece. Upravo zbog kompleksnosti pristupa i posebnih metoda rada koje ne provodimo na odraslim pacijentima posebnu pažnju posvećujemo našim najmlađim pacijentima. U radu s djecom glavna nam je misija stvoriti odnos pun povjerenja, kako bi se oni osjećali ugodno, opušteno i sigurno, te stekli pozitivan odnos prema ordinaciji i samim stomatološkim zahvatima.

happy child girl with toothbrush brushes teeth and smiles

Prvi posjet

Bez straha kod zubara

Prvi posjet stomatologu trebao bi biti do treće godine život, kako bi upoznali roditelje i djecu o održavanju pravilne oralne higijene, te spriječili nastanak karijesa na mliječnim, a kasnije i trajnim zubima. Zdravlje mliječnih zuba od izrazito je velike važnosti, jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima i usmjeravaju njihov rast. Prerani gubitak mliječnih zubi može dovesti do raznih ortodontskih anomalija.

Neizmjerno je važno da prvi posjet stomatologu bude pozitivno iskustvo. Stoga je prvi posjet u funkciji upoznavanja prostora i stvaranja prijateljskog odnosa s doktorima, kao i edukacija roditelja i djece o pravilnom održavanju oralne higijene.

Čišćenje i poliranje zubi, tretmani fluorom, preventiva i liječenje osnove su dječje dentalne medicine, koje provodimo kako bi vaša djeca imala lijepe i zdrave zube.

Svaki naš hrabri pacijent na poklon dobiva igračku, diplomu i medalju za hrabrost!

 

Za više informacija možete nas kontaktirati na dentalnamedicinarogoznica@gmail.com ili nas nazvati na 01/37 58 971.