Estetska stomatologija Prethodna Trudnoća i oralno zdravlje Sljedeća Čine li vas vaša usta...

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija ujedinjuje gotovo sva područja dentalne medicine, a podrazumijeva oralnu rehabilitaciju s ciljem otklanjanja nedostataka, te maksimalno zadovoljenje estetskih zahtjeva pacijenata. Danas je na raspolaganju čitav niz stomatoloških postupaka koji osim na dobru prevenciju, dijagnozu i sanaciju oralnih struktura, stavljaju veliki naglasak i na estetiku osmijeha. Time se postiže harmonično funkcioniranje žvačnog sustava u skladu s najvećim standardima estetike.

Estetski kompozitni ispuni:
Izrađuju se u slučajevima gdje nije potrebna velika obnova zubnog tkiva, a zahvaljujući velikom izboru nijansi materijala postižemo potpuno prirodan izgled zubi.

Keramičke ljuskice:
Dolaze u obliku tankih prozirnih porculanskih listića. Pogodne su za rješenje brojnih estetskih nedostataka, te ortodontskih nepravilnosti poput oblika, veličine, položaja i boje zubi.

Zubni implantati:
Terapija zubnim implantatima je najmodernije dugotrajno, estetsko i funkcionalno rješenje za sve oblike bezubosti od pomanjkanja jednog zuba do nedostatka svih zubi.
Umjetni nadomjestak u obliku vijka ugrađuje se u čeljusnu kost, a na njega se postavlja implantatska suprastruktura na koju zatim dolazi protetski rad.

Poliranje i pjeskarenje zubi:
Poliranje se obavlja posebnom pastom uz korištenje rotirajuće četkice, čime se postižu glatki i blistavi zubi, te se uklanjaju tvrdokorne naslage i nečistoće.
Pjeskarenje se izvodi uz pomoć aparata koji pod tlakom izbacuje sitna mikroabrazivna zrnca pijeska raspršena u vodi koja uspješno uklanjaju nakupine naslaga i pigmenata sa zubi, vraćajući im prirodnu boju i sjaj.

Izbjeljivanje zubi:
ZOOM Advanced Power svojim halogenim svjetlom specifične valne duljine inducira raspadanje vodikova peroksida, pri čemu se oslobađa kisik koji ulazi u caklinu i dentin, te omogućuje izbjeljivanje do 8 nijansi bez pojave osjetljivosti u samo 45 minuta!

Komentirajte

Your email address will not be published. Required fields are marked *